Menu

Concert 'Mikis Theodorakis'

Zaterdag 9 maart 2024 om 20.00 uur
In CC De Herbakker, Pastoor De Nevestraat 10 – 9900 EEKLO

Download hier de uitnodiging en de affiche

Programma:

Liederen en instrumentale muziek van Mikis Theodorakis uit o.a.
Mauthausen, “Zorba the Greek”, Grote Aria uit opera "Medea", Ta Lyrika, To Axion Esti, I Gitonia ton Angelon, Epitafios, Dromi Palji, .....                           

Tickets:

voorverkoop:  25 € (t.e.m.donderdag 7 maart 2024)
aan de deur:   28 € (de plaatsen zijn niet genummerd)

Info + tickets:

enkel bij organisator Theodorakis-Ensemble / Xavier Roels:
tel: 09 228 28 80    
GSM: 0476 34 84 19    
xavierroels@skynet.be

rek. nr.: (BE73) 4434-6492-6160

Theodorakis Ensemble vzw

Het Theodorakis Ensemble is een ensemble van professionele muzikanten die uit liefde voor de Griekse muziek samenkomen om op een vriendschappelijke, gezellige manier te musiceren. We mogen zeggen dat het werkelijk om een hobby, zoniet een passie gaat.

Het ensemble telt dertien uitvoerders die van verschillende uithoeken van Vlaanderen komen. Zij werden door Xavier Roels, stichter en dirigent van het Theodorakis Ensemble bijeengebracht. Het Theodorakis Ensemble heeft als doel de Griekse cultuur, muziek en vooral de muziek van Mikis Theodorakis dichter bij de mensen te brengen.

Met dit professionele ensemble, opgericht in 1998, kan Xavier Roels zijn arrangementen volledig ten dienste stellen van de mooie muziek, een muziek die op haar beurt de Griekse poëzie dient.

Het Theodorakis Ensemble geniet tevens de goekeuring en steun van Mikis Theodorakis zelf om zijn muziek te spelen en zijn naam te gebruiken.

Een citaat uit een brief d.d. 23 mei 1999 van Mikis Theodorakis: "... and I am really deeply moved because it is obvious that you and your friends have done everything with LOVE for my work".

Het Theodorakis Ensemble dankt hierbij Mikis Theodorakis voor de toelating voor het gebruik van zijn naam en zijn steun.

Het Theodorakis Ensemble bestaat uit zang, bouzouki, mandoline, fluit, klarinet, gitaar, violen, cello, contrabas, harp, piano en slagwerk. Dit ensemble wordt in goede banen geleid door de dirigent Xavier Roels.